En bröllopskoordinators bästa tips för bröllopsplanering

Våra bästa tips för bröllopsdagens tidsplanering

tip

#1 Var flexibel

#2 Tala med alla leverantörer och ta reda på hur lång tid de behöver för att installera/leverera/Prestera

#3 Planera in lite extra tid för oförutsedda händelser

#4 Planera in tid för att flytta runt gäster. Det tar ca 15 min att flytta gäster från plats A till B

#5 Var beredd på att allt alltid tar längre tid än man tror. Ta därför i lite i överkant när du planerar.

Här ger vi våra bästa tips för att ni ska få en idé på hur er tidsplan bör se ut. Det finns inget skrivet i sten när det kommer till ert bröllopsschema. Man måste inte följa det traditionella tidsschemat, det kan vara roligt att sticka ut och hålla alla tal dagen före bröllopsdagen, ha ett brunchbröllop, eller ett engelskt afternoon tea bröllop, det kan vara minst lika romantiskt och festligt! Det viktigaste är att det är en planering som passar just er!

Morgonen

För att veta hur du ska lägga upp planeringen på morgonen ska du se till när du måste vara framme till ceremonin. Därifrån räknar ni baklänges.

Tips3Hår och make

Nu bör ni tänka på hur många i brudföljet som ska få styling. Ju fler tärnor, desto längre tid tar det. Förmodligen har ni även gjort en testuppsättning där ni sett ungefär hur lång tid det tar att göra.

tip 5Klädsel

Hur lång tid kan det ta att ta på sig en klänning kan man fråga sig. Men förvånansvärt lång tid kan jag säga er! Det är lättare när man är på klänningsprovning och det är proffs som hjälper en i och ur klänningen med knappar hit och bolero dit.

Mat

Oavsett om du känner dig hungrig eller ej på bröllopsdagen måste du planera in frukosttid och även lunchtid. Det kommer vara en lång dag och du kommer inte få mycket energi av att nibbla på små give-away mintkarameller.

‘Getting Ready’ Foton

Dessa blir otroligt fina och lägg in lite extra tid för att få de där bilderna som du har drömt om! (Man vill helst inte ha bride-zilla bilder med håret åt alla håll och svetten som lackar i pannan)

CEREMONIN

När är den inbokad? Som vi skrev i början bör det vara det första ni utgår ifrån när ni lägger upp tidsplaneringen. Man får inte vara sen till den. Det kan vara ekonomiskt smart att anordna en sen ceremoni, då behöver man tillstå med färre snittar och det kan dra ner något på bröllopsbudget.

Tips1En bröllopsceremoni tar i regel 40 minuter, ofta vill folk gratulera direkt utanför kyrkan. Vi brukar dock rådge att de åker iväg med pompa och ståt ganska direkt efter kyrkoutgången och konfetti-kastning. Lyckoönskningar får de göra på lokalen sen till ett glas välkyld Champagne!

Drink

Räkna med minst 90 minuter för er drink om ni hoppas på att få många fina bilder på gästerna och gruppbilder. Tänk dock på att ni har tillräckligt med dryck och snittar för tiden ni har drink. Har ni lång transport är det alltid trevligt att erbjuda gästerna en drink eller snacks på bussen/båten

Fråga fotografen när ni bäst kan ta era bröllopsfoton. Vi anser att det är tidseffektivt att ta bilderna före ceremonin och det kan vara otroligt fint att fånga första blicken när ni möts uppklädda och ert vackraste jag.

Middag

Samma sak här som för hår och make, räkna bakifrån, när måste ni vara klara med middagen. Ibland har restaurangen eller lokalen en tidsbegränsning. Eller så kommer transporten och hämtar gästerna en viss tid. En middag tar ofta längre tid än man först kan tro.

tips6

Tal

Tal bör inte vara längre än 3 minuter och låt det gå minst 10 minuter mellan talen. Talarna bör även introduceras av toastmaster på ett passande och spännande vis. Låt aldrig en talare gå på när ni har beställt in en rätt av hovmästaren. Då kan maten hinna bli kall.

Till sist, se till att ni avsätter lite tid för att smälta dagen och kvällen. Åk inte från festen när ni är helt slutkörda. Åk från festen när ni känner att kvällen är så bra som ni bara hade kunnat drömma om. Åk till er hotellsvit, sippa lite champagne, mumsa praliner och njut av att vara man och hustru!tips2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s