Viktiga frågor att fråga er DJ innan bröllopet

  • Hur får du igång publiken?  – De flesta DJs har olika trix för att få igång publiken, vi rekommenderar att ni tar en social och orädd DJ som gärna peppar dansgolvet eller kommer med kul idéer. Några vänner hade en DJ på sitt bröllop som helt och hållet styrde musiken och höjde volymen precis innan låtens topp, på så vis blev alla peppade och satte full fart på dansgolvet, när toppen börjar dala sänkte DJn musiken ett snäpp så folk kunde tala med varann en stund innan nästa refrängtopp. Det var något jag aldrig sett tidigare men rekommenderar det varmt då även de blyga släppte sargen och viftade för fullt med armarna.
  • Hur gör du med låtönskemål? – Det kan vara svårt för en DJ att göra ett bra jobb om folk vill höra Jay Z:s Niggas in Paris på repeat
  • Kan vi få höra några exempel på hur du har mixat ihop låtar? – Tro det eller ej, mixen är avgörande för hur bra dansgolvet är. Man ska knappt märka en låtövergång.
  • Vad för typ av ljudutrustning har du? Har du någon Backup om den går sönder? – Fråga om DJn är certifierad användare av utrustningen och om han vet hur den fungerar. Glöm inte att fråga hur lång tid det tar att rigga och när de planerar att komma till lokalen.
  • Har du spelat på vår lokal? – Ljudet kan skilja sig otroligt åt beroende på vilken lokal man har, högt i tak, stengolv eller trägolv, allt spelar in när det kommer till akustik. Om möjlighet finns kan det vara bra om DJn får provspela på plats före bröllopet för att kunna justera utrustningen
  • Erbjuder du något mer i ditt paket? Rök, Ljus, laser eller HD videoskärm?
  • Varför ska vi välja just dig som DJ? – Den eviga arbetsintervjufrågan, här kan ni lära känna DJn mer och knyta ihop säcken.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s