Bröllopsplanering. I vilken ände börjar man…?

keep calmOj oj, att planera bröllop är mer rocket science än vad man först kan tro.. Många hoppar på planeringståget med visioner, ambitioner och hunger. Men inser snart att det är ett djupt stort hav att simma igenom och många känner efter en tid sig hjälplösa och att allt kommer att gå åt skogen. Ingen lokal är som de hade visualiserat, ingen kyrka är så där puttinuttig som de vill, färgen på inbjudan blev inte som ni instruerat tryckeriet och maten på lokalen är katastrof! Ta det lugnt, det kommer att bli bra!

Vi har sett alltför många brudpar stressa halvt ihjäl sig för att få det där perfekta askungen-bröllopet. Det är så onödigt. I slutändan är det ingen annan än ni som vet om att ni inte fick just den där ljusblå nyansen på inbjudans rosett. Det är ingen annan än ni som tänker på att rosenbuskarna i lokalens trädgård måste beskäras. Om det är någon som tycker att det påverkar själva bröllopet är det mer synd om dem än er. Genom att anlita en weddingplanner kan man slappna av och känna att man får professionella råd och hjälp. En weddingplanner har planerat så pass många bröllop att de inte kommer att trampa i nybörjarfällorna och det är deras ansvar att se till att kalaset blir tipptopp! Är det viktigt för er att rosenbuskarna är blomstrande så kommer en koordinator se till att de också är blomstrande!

Vi ger här våra bästa start-up tips inför bröllopsplaneringen

  1. Gör en moodboard, hur vill ni ha ert bröllop? Känsla, stil, färger, blommor, dekor etc. Här får ni chans att sväva ut för att sedan skära ner. Sedan kan ni ta avstamp i en färgskala, en känsla att sträva efter och försök sedan hitta någonting som kontrasterar mot det du valt ut.
  2. Tema. Här ska ni enas och sedan köra på den linjen all the way för ett enhetligt bröllop
  3. Boka lokal – välj med omsorg efter den stil och känsla ni vill ha. Slott, Lada, skärgård etc.
  4. Boka kyrka
  5. Välja en färgskala som ni tyckte signalerade temat
  6. Inbjudningskorten – För många är inbjudningskorten av mycket stor vikt – förutom detaljer kring var och när bröllopet hålls berättar de om bröllopets tema, stil och formalitet. Det ska kännas speciellt att få en bröllopsinbjudan i handen! Genom att låta ditt tema synas redan på inbjudan skapar du en råd tråd redan här.
  7. Nu kan ni andas ut och ta saker allteftersom de kommer, det allra svåraste är att välja tema och lokal. Sen är det en lång nedförsbacke tills några veckor före bröllopet när detaljer ska produceras. Men ”Let’s cross that bridge when we get there…”Ballong
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s