15 spartips för fest och bröllop

Det gäller att vara smart när man organiserar en fest eller ett bröllop. Pengarna kan lätt flyga iväg, därför har vi listat våra bästa tips nedan för er som planerar en större fest än er budget tål.

 1. Digitala inbjudningar och sätt upp en hemsida eller app där gästerna kan osa istället för ett OSA kort
 2. Gör en video som save the date som ni mailar ut till era gäster. Då sparar ni några tusenlappar.Roligt och personligt!
 3. Schemalägg dagen klokt, fotograf, serveringspersonal och musiker tar betalt för den extra väntetiden.
 4. Skala av menyn, ni måste inte ha bröd på bordet eller chokladbit till kaffet
 5. Förhandla med leverantörer, kan de ge bättre pris om du rekommenderar dem? Kanske har du en blogg eller på annat sätt kan nå ut till en potentiell kundgrupp för leverantörens räkning? Annars kan du bara skriva några rader om hur du uppskattade deras tjänster.
 6. Stående vigsel utomhus, ni spar massor på att inte hyra stolar vid utomhusvigsel
 7. Be floristen göra blomsterarrangemang som fungerar både för vigseln och för festen! Memory fixar så blommorna kommer fram snyggt och prydligt innan gästerna kommer från kyrkan till festen
 8. Använd brudtärnebuketter och gör en vacker bordsprydnad på honörsbord, presentbord eller dessertbord
 9. Satsa på mindre bröllopstårtor, det är dyrare med en flervåningstårta, men det är nödvändigtvis inte finare än flera riktigt piffiga mindre tårtor.
 10. Inte tårtfantaster? Byt ut tårtan mot pajer, morotskaka, cupcakes, brownies eller något annat som ni tycker om istället. Eller varför inte ett dessertbord som gästerna får plocka från? Vackert för ögat och plånboken.candy dessert
 11. Alkoholen är ofta det som gör bröllop och fester sådyrt. Därför tipsar vi er om att se er efter en lokal där ni får ta med egen dryck. Genom att ta med egen dryck kan ni få ner kostnaderna med så mycket som hälften! Om ni hittat er drömlokal och ni får inte ha med er egen dryck? Då kan ni tänka över om ni endast ska servera vin och öl i baren, då hålls kostnaderna nere.
 12. Kombo – gör menyn även till placeringskort. Då slipper ni flera tryckerikostnadermeny
 13. Elever kan ofta göra fantastiska jobb till underbara priser. Be en smink- eller frisörskola rekommendera en elev, ni kan träffas innan och öva på hur du vill ha det. Det kan i många fall bli bättre till och med…
 14. Måste ni promt ha en kvällsfest? Om ni är sugna på något annorlunda kan ni gifta er på morgonen och bjuda på en hejdundrande frukost/brunch med en dagsfest à la St Tropez. Det blir betydligt billigare att catera frukostmat.
 15. Välj lite udda dagar att gifta er på. Då kan de flesta lokaler vara mer villiga att dra ner på priserna.

heartbildkällor hittar ni här

Annonser

En reaktion på ”15 spartips för fest och bröllop

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s