Hur man piffar upp en tråkig lokal med små medel

Ibland sätter kulorna käppar i hjulen och man har inte råd att abonnera det  där slottet man drömt om att gifta sig i. Man får kanske nöja sig med en gård eller en lada istället. Man behöver inte hänga läpp för det. Ert bröllop kommer att bli sagolikt vackert och kanske den bästa festen på länge!

Här är våra bästa tips på hur man kan piffa upp även den mest dystra av lokaler.

 

  • Lägg tid på att brainstorma när ni är på plats. Tänk högt och lågt, galet och barnsligt. Skriv ner alla idéer som kommer upp. Ta massvis med kort så ni kan fortsätta spåna hemma. Har ni ingen bröllopskoordinator så blanda in vänner, familj, kollegor i brainstormandet. Här blir det en bättre soppa ju fler kockar! Men avslöja inte för mycket om var ni ska hålla hus, det är roligt med överraskningar för gäster också!
  • Besök en florist och hör vad de tror att de skulle kunna göra med lokalen och hur mycket de tar för arbetet
  • En del av brainstormandet bör innehålla planer på hur man får ut det bästa ur lokalen/platsen. Är det lågt i tak ska man kanske göra en mer mysig stämning med tyger och levande ljus. Är belysningen dålig kan man kanske hyra in en ljuskälla som neonljus, lyktor eller ljusslingor att fästa i taket. Är färgen på väggarna gammal och tråkig? Det fixas lätt genom en sensationell dukning med vackra dukar, höga kandelabrar och vackra blomarrangemang på borden, då dras blickarna dit istället.
  • Använd stolsöverdrag för att ge en elegant touch och dölj fula stolar.
  • Hyr gardiner eller tyger att hänga för de gardiner som finns
  • Klä in tak eller väggar med tyger som du belyser med vackra färger.
  • Rulla ut mattor för gästerna som visar vägen
  • Strö ut blomblad på golv
  • Hyr blommor och små träd
  • Vill man ha en barnslig touch på bröllopet kan man sätta ut ett antal heliumballonger i buketter eller köpa folieballonger

Ni ska tänka på att lägga extra tid på att informera fotografen om vad för typ av lokal ni valt så denne kan ta med sig rätt utrustning för ljussättning.

 

 

På Tess 30års fest använde vi oss av 300 heliumballonger som piffade upp stället. Hon ville ha rosa tema med en barnslig touch, det är ganska svårt att få till i en vacker Östermalmslokal på villagatan i Stockholm, men med mycket ballonger och spännande bordsdukning tycker jag att vi lyckades riktigt bra! sen får man se till vad budgeten räcker till. Man måste inte göra allt.

IMG_2925 IMG_2931 IMG_2928

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s