Blom-trender 2014

Finns det något vackrare än en väl sammansatt blombukett? Nja det är svårslaget med en maffig bukett perfekt utslagna pioner eller en liten nätt väldoftande bukett liljekonvaljer. Men vad är det egentligen som gäller i blom-väg om man vill vara både vacker och trendig på sin bröllopsdag?

Vad vi har noterat är att många brudar tar risker och väljer inte klassiska vita och gröna blommor. Buketter för 2014 har istället inslag av djärva färger som lila och orange. Vi ser även pastelliga pasteller med mjukt rosa och ljust lila. Vintage trenden är här för att stanna och ljuva trädgårdsblommor står fortfarande högt upp på listan.

vintage

Depositphotos_14241013_m

Vi på Memory älskar dämpade toner på större svällande blommor som pioner, hortensia, ranunculus och trädgårdsrosor. De har allt, de är romantiska, visuellt slående och eleganta på samma gång.

peonies

Vad vi även noterat är att många brudar vill försöka sig på att göra blomarrangemangen själva. Hur svårt kan det vara? Pinterest kryllar av inspiration och det ser ju inte så svårt ut? Man tror att man kommer billigare undan, men i själva verket ligger det mer pengar bakom ett Pinterest arrangemang än man först kan tro. För att ett bröllop ska se ut som de på Pinterest det kommer att kräva en investering på minst 10 000 kr + din egen tid i pengar. Vi rekommenderar därför att man anlitar en riktigt kunnig florist istället och lägger tiden på sin partner istället.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s